2 punten om huurderving te voorkomen!

financial

Jan 2023

Een huurder hoeft volgens de wet geen huur te betalen in de periode dat hij niet in het huis kan wonen doordat er schade aan de woning is. Als exploitant onroerend goed lijd je daardoor verlies, huurinkomsten worden misgelopen.

Gelukkig vergoedt de verzekeraar dit verlies aan inkomsten in de meeste gevallen als huurderving het gevolg is van een gedekte gebeurtenis op de uitgebreide gevaren verzekering.

De schadevaststelling wordt gebaseerd op de huurwaarde, dus de huurprijs, van de woning. Dit is standaard verzekerd tot 10% van de verzekerde som voor maximaal één jaar als er tot herbouw of herstel wordt overgegaan.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de standaard periode of hoogte van het verzekerd bedrag niet voldoende is.

Dit kan als volgt worden getoetst:

1. De termijn moet afgestemd zijn op de periode waarin het verhuurde gebouw na beschadiging kan worden herbouwd en gedurende welke periode de verhuurder geen of minder huur ontvangt.

2. Het verzekerd belang moet worden afgestemd op het totale bedrag aan te ontvangen huur over die periode.

Zeker gezien de oplopende levertijden en prijsstijgingen van bouwmaterialen kan het lonen om de huurderving te evalueren. De dekking kan worden aangepast op basis van elke specifieke situatie zodat u geen huurinkomsten misloopt.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase