De verleiding van een lage premie

Financial

Apr 2024

Waarom het belangrijk is om naar de totale risicokosten te kijken

Als vastgoedbelegger begrijpt u als geen ander dat het beschermen van uw investeringen essentieel is. Een van de eerste zaken die vaak in overweging worden genomen, is de premie van een vastgoedverzekering. Maar is de premie echt het enige waar u op moet letten? We besprkeen waarom het belangrijk is om naar de totale risicokosten te kijken bij het afsluiten van verzekeringen, waarbij de premie slechts het topje van de ijsberg is.

Wat zijn de totale risicokosten?

Het begrip "totale risicokosten" omvat veel meer dan alleen de premie van uw verzekering. Het omvat een breed scala aan factoren, waaronder:

Voorwaarden

Wat zijn de specifieke voorwaarden van uw verzekering? Zijn er beperkingen of uitsluitingen die van invloed kunnen zijn op de dekking? Dit kan er voor zorgen dat (een deel van) de schade voor eigen rekening komt.

Eigen risico

Hoe hoog is het eigen risico dat u moet betalen bij een schadeclaim? En hoeveel draagt u zelf bij aan de kosten? Een hoger eigen risico kan resulteren in lagere premies, maar kan ook leiden tot hogere kosten bij schade.

Preventiemaatregelen

Moet u extra investeren in preventiemaatregelen, zoals brandwerende maatregelen of herbouwwaarde inspecties, om uw risico te beperken? Preventie is vaak de sleutel tot het verminderen van schade en kosten op de lange termijn.

Het is belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen om een volledig beeld te krijgen van de kosten die gepaard gaan met het beheren van uw risico's.

Langetermijn rendement

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alleen naar de premie te kijken bij het afsluiten van een verzekering, zijn de totale risicokosten op de lange termijn veel belangrijker. Door rekening te houden met alle kosten die gepaard gaan met het beheersen van uw risico's, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die u op de lange termijn geld bespaart.

Het is cruciaal om te onthouden dat de premie slechts het topje van de ijsberg is en dat er onder water nog veel meer verborgen kosten en risico's liggen.

Hoe kunnen wij helpen?

Bij Brickbase Insurance begrijpen we het belang van het kijken naar de totale risicokosten. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het analyseren van uw risico's en het berekenen van de totale risicokosten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe Brickbase Insurance u kan helpen uw vastgoedverzekeringen te optimaliseren en de totale risicokosten te verlagen.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase