Must have dekking voor verzekering vastgoed (3/3)

Terms and conditions

Feb 2023

Must have dekking verzekering vastgoed: huurdervingsdekking

Een brandverzekering voor verhuurd vastgoed moet een aantal cruciale dekkingen en clausules bevatten om een adequate bescherming te bieden. Zo ook de huurdervingdekking: dit biedt compensatie voor verlies van inkomsten uit verhuur als gevolg van beschadiging door brand of andere gedekte risico's.

Dekking voor verlies van huurinkomsten

De huurdervingdekking is een optie die verhuurders in hun brandverzekering kunnen opnemen en biedt compensatie voor het verlies van inkomsten uit verhuur als gevolg van beschadiging aan het verhuurde vastgoed door brand of andere gedekte risico's.

Met deze dekking krijgt de verhuurder de inkomsten die hij zou hebben verdiend als het verhuurde vastgoed niet beschadigd was, vergoed tot het moment waarop het vastgoed weer verhuurbaar is.

compensatie voor voor verhuurders

Het idee achter deze dekking is om de verhuurder te compenseren voor de tijdelijke vermindering van inkomsten als gevolg van beschadiging aan het vastgoed. Dit is een nuttige dekking voor verhuurders, vooral voor degenen die een vast inkomen uit verhuur verwachten, aangezien beschadiging door brand of andere gedekte risico's vaak leidt tot tijdelijke onbruikbaarheid van het vastgoed en daarmee ook tot een verlies van inkomsten uit verhuur.

Houd er rekening mee dat sommige verzekeraars beperkingen op de huurdervingdekking opnemen, zoals een beperkte dekkingstijd. Het is belangrijk om de voorwaarden zorgvuldig te bekijken en eventuele vragen te stellen aan je tussenpersoon.

Weten of jouw polis (toereikende) dekking heeft voor huurderving? Neem contact op met een van onze verzekeringsexperts! 

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase