Dit zijn de belangrijkste verzekeringen voor aansprakelijkheid

Financieel

Mar 2023

Aansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer loop je altijd het risico om aansprakelijk gesteld te worden. Of het nu gaat om schade aan eigendommen van derden of letsel, het kan zomaar gebeuren dat je als bedrijf verantwoordelijk wordt gehouden. Gelukkig bestaan er verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen die je als ondernemer kunt afsluiten om je te beschermen tegen financiële gevolgen.

Toch kan het voor veel ondernemers onduidelijk zijn welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij hun situatie past. Daarom zetten wij graag de drie belangrijkste zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen uiteen.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt schade die jij of je werknemers toebrengen aan personen en eigendommen van derden. Hierbij kun je denken aan schade door een kapot te ruit of een vloer die beschadigd is tijdens werkzaamheden.

2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering biedt dekking bij fouten die jij of je medewerkers maken bij het uitvoeren van werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je als consultant een verkeerd advies geeft waardoor schade ontstaat bij de klant.

3. Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering biedt dekking bij aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders voor schade die voortvloeit uit hun bestuurstaken. Hierbij kun je denken aan situaties waarin een bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor de financiële schade van de organisatie.

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar adviseert Base Insurance ondernemers om zo efficiënt mogelijkheid het aansprakelijkheidsrisico af te dekken. Onze experts helpen je graag om een verzekering te vinden die past bij jouw specifieke situatie en de risico's die jouw onderneming loopt.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase