Wanneer loont het om glas te verzekeren?

Financieel

Jan 2023

Wanneer een glasverzekering?

Als vastgoedeigenaar kan glasbreuk directe gevolgen voor de omzet en veiligheid en dient daarom zo snel mogelijk te worden hersteld.

Glas is standaard meeverzekerd

Glas is als onderdeel van het gebouw op de gebouwenverzekering al meeverzekerd tegen de tegen de normaal gedekte gebeurtenissen (brand, storm, aanrijding enzovoort). Wanneer er schade is aan een pand door bijvoorbeeld een brand dan vallen de herstelkosten voor de ruiten ook onder de dekking van de gebouwenverzekering.

All risk dekking voor glas

Breuk van glas kan echter veel andere oorzaken hebben, zoals voetballende kinderen en ongelukjes door onhandigheid. Deze oorzaken zijn niet gedekt op de gebouwenverzekering en hiervoor kan een separate glasverzekering worden afgesloten. Schade aan het glas door alle van buiten komende onheilen is dan verzekerd.

Bijzonder glas

Vanwege de specifieke architectuur en bijzondere glasmaterialen bij bedrijfsgebouwen en kantoren zijn bij het herstelvan glasbreuk vaak specialistische kennis en bijzondere voorzieningen noodzakelijk. Bij gebouwen met grote raampartijen of moeilijk te bereiken glas is het extra aan te raden is om naast de gebouwenverzekering een glasverzekering af te sluiten.

Wilt u weten wanneer het loont om een glasverzekering af te sluiten voor uw vastgoedportefeuille? Onze verzekeringsadviseurs helpen u graag verder.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase