Drie trends die de vastgoedverzekeringsmarkt transformeren

Property

May 2023

Vastgoedverzekeringen

De verzekeringsmarkt voor vastgoed is voortdurend in beweging en er zijn verschillende trends die deze markt beïnvloeden. Hier zijn drie van de belangrijkste trends die momenteel spelen:

Toename van de schadelast door extremer weer

De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken met extremer weer, zoals hevige regenval, stormen en overstromingen. Deze weersomstandigheden hebben geleid tot een toename van de schadelast in de vastgoedsector. Verzekeraars moeten hierop anticiperen en passende maatregelen nemen om de risico's te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door het ontwikkelen van innovatieve verzekeringsproducten die specifiek zijn gericht op extreme weersomstandigheden.

Toename van cybercriminaliteit

Met de groeiende afhankelijkheid van technologie en het steeds meer online doen van zaken, zien we een toename van cybercriminaliteit. Dit vormt een serieuze uitdaging voor zowel vastgoedbedrijven als de verzekeraars die hen beschermen. Verzekeraars hebben hierop gereageerd door dekkingen tegen cybercriminaliteit op te nemen in hun polissen voor vastgoed. Dit omvat doorgaans bescherming tegen verlies van gegevens, aansprakelijkheid voor privacyschendingen en kosten van het herstellen van systemen na een cyberaanval.

Toenemende behoefte aan flexibele verzekeringsoplossingen

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging en er is steeds meer behoefte aan flexibele verzekeringsoplossingen. Dit geldt met name voor de verhuurmarkt, waar gebouwen vaak snel van huurder wisselen en de dekking van de verzekering moet worden aangepast aan de veranderende omstandigheden. Om op deze behoefte in te spelen, bieden verzekeraars flexibele verzekeringsproducten die inspelen op de veranderende behoeften van vastgoedbedrijven. Door deze producten kunnen bedrijven zich beter aanpassen aan de veranderende omstandigheden en hun risico's beter beheren.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase