Do's en don'ts bij het verzekeren van vastgoed

terms and conditions

May 2023

Do's and don'ts bij het verzekeren van vastgoed

Bent u een trotse eigenaar van vastgoed? Dan begrijpt u als geen ander hoe belangrijk het is om uw investering te beschermen. Of het nu gaat om een commercieel pand, een wooncomplex of een kantoorgebouw, het verzekeren van vastgoed vereist de juiste kennis en strategie. Daarom delen we graag enkele essentiële do's en don'ts die u kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Hier zijn enkele waardevolle inzichten om uw vastgoedverzekering te optimaliseren:

Huurderving

Bescherm uw inkomsten tijdens bouwperiodes door huurderving mee te verzekeren. Standaard bieden verzekeraars een dekking van 10% van de herbouwwaarde voor 1 jaar. Voor langere herstelperiodes zijn er mogelijkheden voor een verlengde dekking tot 2 of 3 jaar.

Bestemming

Controleer regelmatig of de vermelde bestemming op de polis nog correct is. Een onjuiste bestemming kan een negatieve invloed hebben op uw schade-uitkering. Zorg ervoor dat de opgegeven bestemming overeenkomt met het werkelijke gebruik van het pand.

Taxatie en onderverzekering

Voorkom onderverzekering door de verzekerde waarde (herbouwwaarde) up-to-date te houden. Bij onderverzekering wordt de schade-uitkering berekend aan de hand van een formule. Verzekeraars bieden kosteloze waardebepalingen aan om de juiste herbouwwaarde te bepalen en garanderen zo een adequate dekking.

Clausules

Let op clausules in uw polis, zoals buitenopslag of brandgevaarlijke werkzaamheden. Niet voldoen aan deze clausules kan resulteren in het niet uitkeren van schade. Informeer bij uw verzekeraar naar mogelijkheden zoals het hanteren van een verhoogd eigen risico of het opnemen van geen dekkingsbeperkingen in uw polis. Verzekeraars waarderen inzet voor preventie (goed huisvaderschap).

Bij Brickbase begrijpen we de complexiteit van het verzekeren van vastgoed en staan we klaar om u te ondersteunen bij het beschermen van uw waardevolle bezittingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Bescherm uw vastgoed met de juiste kennis en strategie. Ontdek de do's en don'ts bij het verzekeren van vastgoed met Brickbase.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase