Waarom het loont om een verzekeringsmakelaar in te schakelen

Financial

Jan 2023

De voordelen van een verzekeringsmakelaar

Slechts een bescheiden percentage van de commerciële verzekeringen worden door polishouders rechtstreeks bij verzekeringsmaatschappijen ondergebracht. Waarom heeft het gebruik van een goede makelaar zo'n groot voordeel?

Als u verantwoordelijk bent voor het regelen van de verzekering voor uw bedrijf, dan heeft u de plicht om ervoor te zorgen dat dit correct gebeurt, wat bijna onmogelijk is zonder de nodige verzekeringskennis en expertise.

Een concurrerende premie is een belangrijke aankoopbeslissing, maar moet zeker niet het enige argument zijn om voor bepaalde verzekeringen te kiezen. Er zijn andere factoren die moeten kloppen, wil het product goed werken. Een verzekeringsmakelaar kan hier bij helpen.

Wij geven vier factoren waarom bedrijven een verzekeringsmakelaar inschakelen:

1. Groter aanbod

De meerderheid van de meer dan 200 commerciële verzekeringsmaatschappijen die in Nederland actief zijn, doen niet rechtstreeks zaken met bedrijven. Zij accepteren alleen aanvragen die via een verzekeringsmakelaar aan hen worden voorgelegd.

Waarom is dat? De makelaar is de belangrijkste route van de verzekeringsmaatschappij naar de markt, en deze regeling vermindert de dure marketing- en administratiekosten voor de verzekeringsmaatschappij. Het "netwerk" van makelaars levert nieuwe zaken op.

Makelaars zijn verzekeringsexperts en spreken dezelfde verzekeringstaal als de verzekeraar. Daarom is het voor de verzekeringsmaatschappij veel gemakkelijker en kosteneffectiever om met een verzekeringsmakelaar te werken dan rechtstreeks. Deze regeling rechtvaardigt scherpere premies.

2. Lagere premies

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het gebruik van een makelaar bijna altijd goedkoper dan rechtstreeks met een verzekeringsmaatschappij in zee te gaan.

Waarom is dat? Door bovengenoemde reden (1) en een goede makelaar kent de markt en de beschikbare tarieven het beste. Zij zijn hier dagelijks mee bezig.

Een goede makelaar zal onderhandelen over een premie met verzekeraars met behulp van een combinatie van technische argumenten, commercieel gewicht en natuurlijk hun zakelijke relatie. Vertrouwen en respect is een belangrijk onderdeel van de relatie tussen de makelaar en verzekeraar en kan een groot verschil maken in de uiteindelijke voorwaarden die worden overeengekomen.

3. Voorkom uitsluitingen

Er zijn honderden verschillende verzekeringen op de markt, en het zijn meestal complexe documenten, vol verzekeringsterminologie en juridisch jargon.

Het ziet er misschien hetzelfde uit maar schijn bedriegt.  Er is een getraind oog nodig om volledig te begrijpen wat gedekt is en wat NIET gedekt is.

De meeste bedrijven moeten hun polis enigszins op maat maken om ervoor te zorgen dat deze aan hun specifieke eisen voldoet. Een verzekeringsmakelaar wijst op uitsluitingen zodat er optimale dekking is - wel zo fijn in het geval van schade.

4. Succesvollere schadeafhandeling

Een schade kan een onaangename en stressvolle ervaring zijn en kan om aanzienlijke bedragen gaan. Een verzekeringsmakelaar zal gedurende het hele proces advies en ondersteuning bieden.

En zou het niet zijn als elke gemelde schadeclaim vrijwillig door de verzekeringsmaatschappij werd aanvaard? Maar de realiteit is dat meer dan 50% van de commerciële verzekeringsclaims op de een of andere manier door de verzekeraar worden betwist. Een makelaar kan u helpen een schade juist in te dienen om ervoor te zorgen dat uw claim eerlijk wordt aanvaard en betaald door uw verzekeraar.

Een makelaar werkt altijd aan de kant van de klant om het best mogelijke resultaat bij claims te bereiken.

Deel van uw adviesteam

Een professioneel bedrijf heeft net zo goed een verzekeringsmakelaar nodig om advies te geven over verzekeringen als een accountant om advies te geven over zijn boekhouding of een advocaat voor juridisch advies. Zij zullen een essentieel onderdeel van het bedrijfsadviesteam zijn en het inschakelen van een makelaar is uiteindelijk kosteneffectief.

Brickbase helpt graag bij het adviseren over de juiste verzekeringen zodat uw bedrijf kostenefficiënt is verzekert. Wilt u ook zeker weten dat u optimaal bent verzekerd? Boek eenvoudig online een afspraak met een van onze verzekeringsprofessionals.

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase