Funderingen meeverzekeren of niet?

Property

Jan 2023

Verzekeren van funderingen

Vaak krijgen wij de vraag of het noodzakelijk is om funderingen te verzekeren. Als er schade aan een gebouw is, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan de fundering. Maar ook de fundering kan tijdens een brand of ontploffing schade oplopen.

Wat zijn funderingen

Funderingen zijn de delen van een gebouw onder de laagst begaanbare vloer. De vloer van eenkelder wordt niet als fundering beschouwd, maar de vloer van een kruip ruimte wel. De fundering van gebouwen bestaan uiteen betonnen of gemetselde constructie en rust eventueel op heipalen. Door de fundering wordt het gewicht van je woning gelijkmatig verdeeld over de bodem.Een belangrijk onderdeel van een gebouw dus.

Belang van het verzekeren van funderingen

Het is raadzaam om funderingen wel mee te verzekeren. Er zijn gevaren die een grote kans op schade aan funderingen brengen. Ontploffing is een van deze gevaren. Het komt vaak voor dat bij gasontploffingen de funderingen worden ontzet.

Contoleer uw polis

Op een particuliere verzekering zijn de funderingen vaak standaard meeverzekerd. Terwijl funderingen niet standaard worden verzekerd op een polis voor eigenaren van vastgoed. Dit moet expliciet vermeld worden op de polis.

Wilt u weten of u funderingen zijn meeverzekerd? Wij helpen u graag!

Benieuwd wat Base Insurance voor u kan betekenen? Boek een gratis second opinion van 30 minuten.

Maak een afspraak
Lees meer

Ontdek alle artikelen

LinkedIn BrickBaseLinkedIn BrickBaseemail BrickBase